Открий тайната на гейшите за порцеланова кожа с копринени пашкули!

21 януари 2021
Открий тайната на гейшите за порцеланова кожа с копринени пашкули!

 

 

„Страната на изгряващото слънце“ ни изненадва ежедневно с продукти, които гарантират порцеланова кожа, като най-новия метод включва копринени пашкули.

Макар и приемана странно от нас европейците, тази процедура е 100% натурална и безкрайно приятна! В Азия, ексфолирането на кожата е неразделна част от ежедневните грим-процедури – точно поради тази причина копринените пашкули са тайна за красота, използвана от векове от японски принцеси, императори и аристокрацията.

 

Какво представляват копринените пашкули?

Името „копринен пашкул“ най-често се отнася до копринените пашкули на черницата. Представлява малък защитен слой, изтъкан от копринени буби. Съществуват няколко вида копринени пашкули, повечето от които са бели или светло жълти, и имат овална или кръгла форма. Обикновеният копринен пашкул има дължина около 3-4 сантиметра. Използва се за почистване и ексфолиране на кожата с цел вечна младост и копринена мекота.

 

Съдържат два изключително полезни протеина

Фиброин – протеинът, който съставлява копринените влакна. Има основни ексфолиращи свойства и стимулира производството на колаген в кожата.

Серицин е друг копринен протеин, има овлажняващи свойства за кожата и съдържа повече от двадесет аминокиселини и естествени антиоксиданти. Освен всичко останало, този протеин придава еластичност и мекота на кожата.

 

Благодарение на тези два протеина в копринените пашкули, порите биват почистени и текстурата на кожата се усъвършенства с постоянство.

Помагат при акне и други кожни проблеми, укрепват кожата, правят я по-мека, красива и намаляват бръчките.

 

Ефект върху кожата

Копринените пашкули съдържат естествени протеини, аминокиселини и колаген, които са отлични съюзници в битката със стареенето. Поддържат кожата еластична, мека, подхранена и подпомагат премахването на мъртвите клетки. Когато внимателно използвате копринените пашкули, те освобождават протеина серицин – доста често срещана съставка в съвременните кремове за лице против стареене.

 

Ползи от копринените пашкули:

Екологичен продукт

Изравнява текстурата на кожата

Подпомага по-бързото регенериране

Намалява бръчките

Предотвратява увреждането на кожата от неблагоприятни влияния, породени от околната среда и UV лъчи

Имат противовъзпалителен ефект

Стягат порите

Запазват влагата в кожата и така спомагат за запазване еластичността

Потискат производството на меланин, което причинява обезцветяване на кожата и образуване на тъмни петна/ т.нар „мелазма“

 

 

Как да използваме копринените пашкули в 3 лесни стъпки:

1.Накиснете го в топла вода(60градуса) за около 5-10 минути

2.Когато се напои и омекоти, поставете го на върха на показалеца си

3.Масажирайте проблемните зони на предварително почистеното лице с внимателни кръгови движения

 

-всеки пашкул може да се използва 2 до 3 пъти, като след използване го измийте с топла вода и сапун.

Ние от Karanova окуражаваме използването на естествени ресурси с цел красота!


Нека обаче Ви разкажем малко повече за червените панди – за да се влюбите сами в тези животинки и да разберете защо ги обикнахме толкова и защо избрахме осиновяването им за една от първите каузи на бранда ни в подкрепа на животните!

прочети още

#BEDORGASM или новата SS21 колекция DEEP SLEEP by KARANOVA След цялата тази дълга зима и меланхолично настроение, настъпи момента за нови и свежи неща в продуктовия каталог на KARANOV

прочети още

Освен, че създаваме висококачествени аксесоари, вярваме, че е важно да даваме и повече информация за материите, с които гордо творим! Приятно четене!

прочети още

Защо да изберем копринена маска за лице?

прочети още

19 интересни факта за нашия любим плат - коприна!

прочети още

“Invest in your hair – it is the crown you never take off!” Unknown

прочети още

“Silk does for the body what diamonds do for the hand!” Oscar de la Renta  

прочети още