Кой е твоят АСТРО цвят?
Кой е твоят АСТРО цвят?

Нашият Астролог консултант и верен приятел Ива изготви списък с цветове за всяка една зодия!

Освен че е прекрасно да носим нежна коприна в косите си, също така е важно да изберем и правилния цвят спрямо Астро профила си.

Какъв по-приятен и лесен начин да подчертаем женствеността си..

 

 

ОВЕН

 

Червеният цвят е основният, който носи успех на родените под знака Овен. Червеният цвят е динамичен и изисква действие, той е свързан с агресията, но също така отразява оптимизма и енергията на Овните. Червеното е цветът на доминирането, той е свързан със стремежа към лидерство. Освен червеният, синият и виолетовият, черният и белият също се считат за цветове, които носят успех.

 

ТЕЛЕЦ

 

Най-подходящият цвят за хората родени под знака Телец е синият. Това е цвят, който внася спокойствие и умиротвореност. На Телците успех ще им донесе използването на синия цвят в ежедневието, в дрехите и интериора. Синият цвят винаги се е асоциирал с търпение и спокойствие, което съответства на качествата на знака Телец. Синият цвят също така символизира вярност и искреност. Това е основният. Управителят на този знак е планетата Венера, която дарява Телците с миролюбив и дружелюбен характер. Един от цветовете, свързан с тази планета е розовият. Червеният цвят е много агресивен за Телците, но розовият има привлекателни качества. Той изразява комфорта, към който те се стремят и притежава успокояващи свойства. Други цветове, свързани с този знак на Зодиака са зеленият и жълтият. Жълтият цвят прави Телците одухотворени. Този цвят може да окаже помощ в случаите, когато се проявява тенденция към мързел и апатия.

 

БЛИЗНАЦИ

 

Основният цвят, носещ успех на Близнаците е жълтият. Именно това е цветът на Меркурий, планетата, която управлява знака Близнаци. Жълтият цвят се асоциира с радост и лекота, излъчва мощна позитивна енергия, помага за де отървете от негативните емоции и депресията. Жълтият цвят се счита за най-оптимистичният сред всички цветове. Близнаците е добре да го използват в интериора си. Жълтият цвят се явява символ на неизчерпаема енергия и движение. Заради това, че Близнаците са постоянно в движение, на тях им е нужен по-продължителен сън, отколкото на представителите на другите знаци. Успешен за Близнаците също така е зеленият цвят, той поддържа тяхното самоуважение и настойчивост. Зеленият цвят се свързва с доброто здраве, стимулира лечението. Особена, положителна енергия носи на жените Близнаци по време на бременност. За тях зеленият цвят, а също и прасковения създават отпускаща и успокояваща атмосфера. На типичните представители на този зодиакален знак не им харесват цветовете, които не са ярки, например кафявия и сивия, те не се считат за носещи успех на Близнаците. Хората от този знак на Зодиака имат особено пристрастие към геометрични модели.

 

РАК

 

Планетата, която управлява знака Рак е Луната. В съответствие с това, на Раците успех носят подобни на Луната цветове: сребристи, елегантно сиви и бели. Сребърният цвят е символ на хармония и ясен ум. Белият се счита за пасивен цвят и се асоциира с такива качества като мир и спокойствие. Сивият цвят е посредник между белия и черния, той влияе върху промяната на настроението. Оранжевият също се счита за подходящ за Раците цвят.

 

ЛЪВ

 

Лъв е огнен знак, управляван от Слънцето. Златният цвят носи успех на представителите на знака Лъв и това не е учудващо, защото хората, родени под този знак обожават красивите вещи, а златният цвят се свързва с красотата и успеха. Това е топъл цвят, което отразява щедростта на сърцето на Лъва. Други удачни за тях цветове са оранжевият и белият. Тези цветове е полезно да носите когато сте под влияние на стрес, за стабилизиране на емоциите и отстраняване на негативните мисли.

 

ДЕВА

 

Девата е земен знак и е напълно естествено цветовете, носещи успех на представителите на този зодиакален знак, да са кафяв и зелен. Тези цветове представляват природата и нейните дарове, те са свързани с майката Земя. Като земен знак, Девите са практични и трудолюбиви. Най-доброто място за почивка на Девите след напрегнатия ден може да бъде пространство, където има елементи с кафяв цвят, екрю и много зелени растения. Екрю, шампанско и тъмните нюанси на бялото също. Хората, родени под знака Дева трябва да избягват ярките цветове, особено в дрехите и домашния интериор. По-добре е да отдават предпочитание на приглушените цветове, в това число и на сивите.

 

ВЕЗНИ

 

На хората, родени под знака Везни, меките оттенъци на синия, небесния и зеления цвят им носят успех. Синият цвят ги лекува, носи им спокойствие и ги отпуска. Бледозеленият притежава тонизиращо действие, помага им да поддържат баланса на ума, душата и тялото, което е много важно за повечето представители на този знак. Небесният е идеалният цвят за Везните. Той се счита за един от най-духовните цветове в езотериката. Просто погледнете небето в ясен ден и ще усетите величието и спокойствието на безкрайното, синьо небе. Синият цвят стимулира интелекта на Везните, помага им да проявяват талантите си и да установят позитивна комуникация. Други цветове, които носят на Везните успех и благополучие са белият и розовият. Като въздушен знак, Везните имат полза, когато визуализират тези цветове, съчетавайки ги с дълбоки вдишвания.

 

СКОРПИОН

 

Цветовете на успеха за Скорпионите са тъмночервеният и пурпурният. Всички тъмни оттенъци на червено са цветовете на този зодиакален знак. Тези цветове подчертават усещането на тайна, а също се асоциират със силата и мощта на знака Скорпион. Представителите на този знак могат да използват тъмните оттенъци на червения цвят в ежедневието: в дрехите, в интериора на дома, във вещите, които ги заобикалят. Особено важно е това, че тези цветове потискат тенденцията на Скорпионите към само-разрушение. Виолетовото и бордото също се считат на цветове, носещи късмет. Бордото е смел, но и в същото време чувствен цвят, съответстващ на качествата на личността на Скорпионите. Виолетовият е свързан с процесите на трансформация. Счита се, че той предизвиква промяна в мирогледа и задълбочава проницателността. Виолетовият цвят способства добрия сън, намалява психическото напрежение, което се отразява положително на целия организъм. Този цвят помага при умствена преумора, облекчава процесите на очистване на организма. Черният е още един цвят, свързан със зодиакалния знак Скорпион. Черният цвят носи както негативни, така и позитивни енергии. Едно от най-позитивните качества на черното е в това, че той прави другите цветове по-ярки.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Късмет на Стрелците носи виолетовият цвят. Той е имал особено значение през цялата човешка история и е считан за кралския цвят. За достойни да носят дрехи във виолетов цвят са били считани царстващите особи. Той е бил любим цвят на Клеопатра, например. И в наши дни този цвят се асоциира с величие и богатство. Виолетовият цвят е съчетание между син, който символизира стабилност и червен, символизират енергия. Светлите оттенъци на виолетовия цвят пробуждат романтичните чувства, а по-дълбоките оттенъци на този цвят се асоциират с власт, разкош и амбиции. Този цвят дарява особени духовни качества, доколкото представлява смесица от студения син цвят и топлия червен. Тази комбинация се асоциира с качествата на знака Стрелец и създава тайната на виолетовия цвят. Освен виолетовият, вторият най-влиятелен за Стрелците цвят е синият. Хората, родени под този зодиакален знак, трябва да носят дрехи с тези цветове, а и да ги използват в интериора си.

 

КОЗИРОГ

 

От гледна точка на астрологията, на Козирозите успех носи кафявият цвят, а също и другите тъмни оттенъци на земята. На някои кафявият цвят може да им се струва скучен. Кафявият цвят символизира дружелюбие и стабилност, а това тези черти на личността, които са характерни за Козирозите. Кафявият цвят е земен цвят и той е широко представен в природата: дърветата, камъните, почвата. Кафявият цвят символизира практичност и стабилност. Макар че този цвят се среща в природата по всяко време на годината, преди всичко се асоциира с есента. Подобно на характера на Козирозите, кафявият цвят е надежден и простичък. Кафявото е близо до черното, но все пак е доста по-непринуден цвят, явява се отличен фон за другите, по-ярки цветове. Подобно на черния, кафявият цвят подчертава другите цветове, а също и хората, които са родени под знака Козирог, помагат на околните да изявят в себе си най-добрите качества. Друг цвят, който се счита за подходящ за Козирозите, е виолетовият, който е съчетание от син и червен. Този цвят е съчетание от стабилност и преданост, качества свързвани със синия цвят и яснота и обективност, свързвани с червения. Виолетовият цвят има лечебни качества, помага при лечението на заболявания свързани с ушите и очите. Счита се, че този цвят способства очистването както на физическото тяло, така и на духовните аспекти на личността.

 

ВОДОЛЕЙ

 

За Водолеите цветовете на късмета са преди всичко синият и зеленият – цветовете на океана и небето. Ярките и смели цветове могат да доведат до дисбаланс, най-добре е да избирате спокойните и меки оттенъци на синия, небесния и зеления цвят. Тези цветове ще ви дадат вдъхновение и надежда. Синият цвят има лечебни свойства за Водолеите. Той успокоява, намалява негативните емоции, а също помага да спре болката, възпалението и да се намали кръвното налягане. Синият цвят предизвиква спокойствие и общо усещане за спокойствие. Дори визуализацията на синьото небе оказва успокояващо въздействие, предизвиквайки спокойно състояние на ума. Синият цвят е известен като цвета на истината. Използването на оттенъци на синия и зеления цвят ще ви помогне да внесете в живота си повече спокойствие.

 

РИБИ

 

Цветовете, носещи успех на представителите на знака Риби, са лилав, виолетов, зелен, син и сребрист. За да запазят вътрешния си баланс, да имат добро самочувствие, както физическо, така и емоционално, на Рибите се препоръчва да се обкръжат с предмети със зелен и син цвят. Синият цвят трябва да носите, когато искате да почувствате спокойствие и умиротвореност. Но този цвят не е подходящ, когато ви е тъжно и самотно. Ако искате да погледнете на света по нов начин, носете дрехи със зелен оттенък. Но зеленият цвят не се препоръчва, ако сте объркани или обмисляте важно решение. Зеленото е съчетание между жълт и син цвят, а тези цветове е по-добре да избягвате когато сте подтиснати и в лошо настроение. Сребристият цвят неутрализира негативните чувства и ги заменя с позитивна енергия. Този цвят също може да ви помогне, ако искате да станете по-издръжливи и търпеливи. Виолетовият и розовият цвят е подходящ за Рибите, ако очакват сериозни промени в живота. В този период се заобиколете с оттенъци на виолетово, то представлява за вас идеята за трансформация и ви помага да преобразите живота си. Но това не е цветът, който ви подкрепя в периоди на разочарования и загуби. Виолетовият цвят подхожда за периодите, когато вие се стремите към нов живот, към реализация на целите или сте решили да внесете сериозни изменения, които да окажат важно влияние върху по-нататъшния ви живот. В това време, виолетовият цвят ви дава лекота и снижава емоционалното напрежение.