Как топлата зимна шапка от австралийска вълна се преобразява в колекционерско бижу

17 December 2020
Как топлата зимна шапка от австралийска вълна се преобразява в колекционерско бижу

 

За последните няколко години мерино вълната и мохерът придобиват статут като едни от най-добрите естествени материали за направата на облекло.

 

Мерино вълната се добива от специална порода овце – мерино овце. Те са ценени още от дълбока древност, поради изключително високо качество на вълната. Благодарение на естествените си „кожуси“, този род овце могат да издържат на всякакъв климат.

 

Мохерът се произвежда от специален разред кози – ангорски кози. Този тип вълна е по-скъп от стандартната овча вълна, тъй като производственият процес е по-труден и затова получената продукция се счита за по-луксозна суровина, подобно на кашмира.

Изключително гладка, лъскава и подобно на коприната, този тип вълна има красив блясък.

Основното предимство на фината мерино вълна е нейната 100% мекота, която е идеална за ежедневна употреба.

 

Изолационни свойства:

Мериносовото влакно има отлично съотношение топлина /тежест в сравнение с други вълни. Освен това е отличен регулатор на телесната температура, отчасти защото този тип вълна има фини частици, които й помагат да диша. Мериносовата вълна е предпочитана от производителите, поради факта, че е 30% по-фина от стандартната вълна, която добре познаваме.  

 

Контрол на влагата:

Мериносовата вълна изтегля влагата от кожата, благодарение на влакната. Още повече -  отблъсква влагата (този тип вълна е изграден основно от кератинови влакна, които са хидрофобни в единия край и хидрофилни в другия).

 

За разлика от много други платове, мериносовата вълна пази топло, дори когато е мокра, а мохерът няма да има онези досадни вълнени топчета, които се появяват от носене след определено време.

Освен всичко друго, мериносовата вълна и мохерът имат способността да регулират температурата и да изолират от студа, като едновременно с това имат охлаждащ ефект.

Поради тази причина, тези два вида вълна стават все по-популярни в спортните облекла с високо качество!

 

Комфорт:

Мериносовата вълна, която се използва за производството на облекла днес, е с по-високо качество, отколкото тази, която се е използвала преди около 5-10 години. Тъй като някога мериносова вълна е причинявала неудобство, сега по-голям акцент се поставя върху контрола на качеството в индустрията от самите мериносови овце и размножаването им до крайния продукт.

 

Днес мериносовата вълна и мохерът се считат са едни от най-меките видове вълна, които се предлагат, поради по-тънките и меки влакна и подобно на коприната, имат естествените свойства на нежност и мекота.

 

Здраве:

Мериносовата вълна съдържа ланолин, който има антибактериални свойства. Тази съставка е отговорна за миризмата на пот, което гарантира, че дрехите, направени от тази вълна няма да имат неприятна миризма и ще бъдат предпазени от бактерии.

Освен всичко друго, мериносовата вълна абсорбира вредната радиация, което пък ни защитава от вредните ултравиолетови лъчи.

 

Поддръжка:

Дрехите, които са изработени от мериносова вълна и мохер нямат специфични „изисквания“ относно поддръжката. Позволяват прането в пералня при 30 градуса температура. За изсъхване на материята, експерти съветват да се суши по естествен начин на пряка слънчева светлина.

 

Защо да изберем мерино вълна и мохер?          

 

1.Устойчиви на миризма

2.Изсъхват бързо

3.Нямат нужда от гладене с ютия

4.Нямат специфичен начин за пране

5.Не дразнят и се препоръчват за чувствителна кожа

6.Предпазват от вредните UV-лъчи

7.Грижат се за чувствителната кожа

8.Биоразградими

9.Регулират телесната температура

10.Изцяло натурален състав

 

 

Ние от Каranova предпочитаме използването на естествени суровини за направата на всичките си продукти – така освен, че осигуряваме комфорт на себе си, се грижим и за заобикалящия ни свят и всяко живо същество!

 

Подари си луксозна мекота с продукти от фина мерино вълна и мохер!

 

XOXO,

 KARANOVA!


Нека обаче Ви разкажем малко повече за червените панди – за да се влюбите сами в тези животинки и да разберете защо ги обикнахме толкова и защо избрахме осиновяването им за една от първите каузи на бранда ни в подкрепа на животните!

read more

#BEDORGASM или новата SS21 колекция DEEP SLEEP by KARANOVA След цялата тази дълга зима и меланхолично настроение, настъпи момента за нови и свежи неща в продуктовия каталог на KARANOV

read more

Какво представляват копринените пашкули и как можем да ги използваме в помощ на кожата си? Всяка дама жадува красота и опитва какви ли не методи, за да запази кожата си млада. Доверяваме се на всякакви продукти от най-висок клас, които използваме в ежедневието си и вярваме, че те ще бъдат най-успешното оръжие в мисия „вечна младост“.   Днес обаче, има нов вид метод от Япония, който обещава гладка, нежна и млада кожа – копринени пашкули, наричан още „тайната на гейшите“. Защо обаче този тренд навлиза все повече сред бюти-гурутата и как да сме сигурни, че сме открили ключа към младостта?  

read more

Защо да изберем копринена маска за лице?

read more

19 интересни факта за нашия любим плат - коприна!

read more

“Invest in your hair – it is the crown you never take off!” Unknown

read more

“Silk does for the body what diamonds do for the hand!” Oscar de la Renta  

read more