Маска от Естествена Коприна

13 ноември 2020
Маска от Естествена Коприна

Носенето на маска вече не е тема табу – свидетели сме на това как предпазната маска се превърна в “must have” аксесоар, дори да ни се наложи да „скокнем набързо“ до най-близкия магазин. Носенето на този аксесоари се превърна в норма напоследък, поради нарастващата пандемия от коронавирус.

Защо обаче да имаме остарели разбирания и да не направим най-доброто за нас самите, като изберем правилната маска за нас?

Можем да избегнем проблемната кожа, зачервяванията, непоносимост към дадена материя или просто т.нар. „маскне“, благодарение на огромното разнообразие от маски на пазара, което има в момента!

 

Едни избират медицински изчистени маски, други пък залагат на стайлинга и нестандартното с материи и щампи. Маските, направени от коприна обаче стават все по-популярни и търсени сред всички разновидности.

 

Коприната помага за предотвратяване на онези кожни проблеми в областта на лицето, най-вече брадичката и бузите, които предизвикват запушване на порите.

Тази материя е „хладна“ и дишаща, позволява на долната част на лицето също да диша свободно, без да създава нежелани ефекти. Друго основно предимство на копринените маски за лице е, че можете да я перете многократно, за да я използвате колкото се може повече.

 

И тук идва момента на въпроса, който няма как да не си зададем – предпазват ли ни обаче достатъчно копринените маски за лице?

Имат ли те същия ефект, както памучните, например?

 

Според редица изследвания, маските за лице, направени от коприна, са най-подходящи за носене, в случай, че имате проблемна кожа или се притеснявате за появата на нови такива и покриват всички изисквания, що се отнася до сигурност и предпазване.

Копринените маски за лице са по-нежни към кожата ни в сравнение с полиестерни или други видове маски за лице и са по-дишащи от многослойния памук, например.

След това, неминуемо идва и фактора с външния вид и допир – несъмнено, едва ли има нещо по-меко и приятно на допир от 100% коприна ..

 

 

 

 


Нека обаче Ви разкажем малко повече за червените панди – за да се влюбите сами в тези животинки и да разберете защо ги обикнахме толкова и защо избрахме осиновяването им за една от първите каузи на бранда ни в подкрепа на животните!

прочети още

#BEDORGASM или новата SS21 колекция DEEP SLEEP by KARANOVA След цялата тази дълга зима и меланхолично настроение, настъпи момента за нови и свежи неща в продуктовия каталог на KARANOV

прочети още

Какво представляват копринените пашкули и как можем да ги използваме в помощ на кожата си? Всяка дама жадува красота и опитва какви ли не методи, за да запази кожата си млада. Доверяваме се на всякакви продукти от най-висок клас, които използваме в ежедневието си и вярваме, че те ще бъдат най-успешното оръжие в мисия „вечна младост“.   Днес обаче, има нов вид метод от Япония, който обещава гладка, нежна и млада кожа – копринени пашкули, наричан още „тайната на гейшите“. Защо обаче този тренд навлиза все повече сред бюти-гурутата и как да сме сигурни, че сме открили ключа към младостта?  

прочети още

Освен, че създаваме висококачествени аксесоари, вярваме, че е важно да даваме и повече информация за материите, с които гордо творим! Приятно четене!

прочети още

19 интересни факта за нашия любим плат - коприна!

прочети още

“Invest in your hair – it is the crown you never take off!” Unknown

прочети още

“Silk does for the body what diamonds do for the hand!” Oscar de la Renta  

прочети още