Обичай косата си с кератинова терапия и коприна!

13 October 2020
Обичай косата си с кератинова терапия и коприна!

 

 

 

 

Несъмнено сте чували за многобройните ползи от кератина и положителното му влияние върху косата.

А защо комбинацията от кератинова терапия и коприна толкова много набра популярност и какво точно прави това дуо най-добрия приятел на нашата коса?

 

Нека се запознаем с ползите ..

 

Какво представлява кератина и какво го прави толкова специален за косата?

 

Кератинът е вид протеин, който изгражда косата, кожата и ноктите ни. За разлика от други клетки, които тялото ни произвежда, той трудно може да бъде увреден или да се накъса. Намира се в органите и жлезите ни. Освен всичко друго, кератинът може да бъде получен и от някои видове животни и често се използва за производството на продукти за коса.

Тъй като кератинът е основен градивен елемент за нашата коса, много хора вярват, че кератиновите продукти и процедури могат да спомогнат за укрепването на косата и да я направят по-блестяща и здрава от всякога!

 

Ползи от кератина и доказани ефекти

 

Кератинът доказано укрепва косата, като я прави копринено гладка и лесна за разресване. Ефектите от кератина варират в зависимост от състоянието на косата, каква е дебелината на косъма и естествено – какъв вид кератиново „лечение“ сме избрали.

Този протеин действа като изглажда припокриващите се клетки, които образуват нишките на косата ни. Слоевете клетки, наречени „космен кутикул“ , теоретично абсорбират кератина, което води до по-лъскава и плътна коса. Кератиновата терапия като цяло помага за намаляване на топлинните щети.

Освен всичко друго, дамите с по-къдрава и непокорна коса съобщават, че след подлагане на кератинова терапия, косата им е с по-изразителни къдрици и е в пъти по-податлива на оформяне.

 

Кератинът „подрежда“ косата и позволява разнообразни опции за стилизиране. Това е чудесно, ако живеете в горещи или влажни райони. По време на “лечението“, върху косата се нанасят няколко безопасни химикала, за да я направят по-лъскава, като същевременно предотвратяват хвърчащите кичури и размитата текстура. Най-доброто професионално лечение с кератин може да продължи до шест месеца.

 

Тъй като нишките на косата стават по-здрави след прилагане на кератин, ще откриете, че косата ви е по-способна да издържа на замърсителите на околната среда. Кератинът придава на косата блясък, който ще остане при ветровито или сухо време.

 

Наред с всички останали ползи, кератинът намалява времето, необходимо за изсушаване на косата. Ако винаги сте в движение сутрин, кератиновата терапия може да бъде от полза. Косата ви ще бъде мека и копринена, дори през топлите месеци на годината. Няма да ви се налага да прилагате толкова топлина върху косата си ежедневно, което е и поредното доказателство за ползата от кератин върху косата ни.

 

Кератинови серуми, шампоани и балсами за коса

 

Кератиновите серуми, шампоани и балсами не могат да имат същия ефект като този от салоните за красота. Въпреки това са изключително предпочитан начин за възстановяване на увредената коса. Намерете точния и се възползвайте от многобройните ползи.

 

Кератинови хранителни добавки

 

Можете да намерите кератинови хранителни добавки в почти всеки магазин за здравословни храни. Кератиновите хранителни добавки се предлагат под формата на прах и капсули.

 

Копринени аксесоари за коса – задължителен здравословен аксесоар!

 

Освен модерни, тези аксесоари за коса са предпочитан продукт, който да запази плътността на косата и да я предпази от изтощаване.

Сигурни сме, че сте изненадани – освен закачливи, копринените скрънчита са „здравословни“ за нашата коса!

 

За разлика от другите материи, коприната има протеинова основа и съдържа жизненоважни аминокиселини, които помагат на косата да задържа влагата и да стимулира растежа. Всъщност много балсами за коса и салонни процедури се правят с копринен протеин, известен като “серицин“.

Задържащите влагата свойства на копринената тъкан я правят отличен избор както за калъфки за възглавници, така и за аксесоари за коса! Независимо дали имате къса или дълга, дебела или фина, права или къдрава коса, заместването на добре познатите обикновени ластици за коса с копринено скрънчи, би могло да подпомогне здравето на косата и да направи визията завършена!

 

Ние от Kara-Nova препоръчваме комбинирането на кератинова терапия и копринени скрънчита за по-плътна и здрава коса!

И не на последно място – завидно завършена визия!

 

Автор: Н.Н.


Нека обаче Ви разкажем малко повече за червените панди – за да се влюбите сами в тези животинки и да разберете защо ги обикнахме толкова и защо избрахме осиновяването им за една от първите каузи на бранда ни в подкрепа на животните!

read more

#BEDORGASM или новата SS21 колекция DEEP SLEEP by KARANOVA След цялата тази дълга зима и меланхолично настроение, настъпи момента за нови и свежи неща в продуктовия каталог на KARANOV

read more

Какво представляват копринените пашкули и как можем да ги използваме в помощ на кожата си? Всяка дама жадува красота и опитва какви ли не методи, за да запази кожата си млада. Доверяваме се на всякакви продукти от най-висок клас, които използваме в ежедневието си и вярваме, че те ще бъдат най-успешното оръжие в мисия „вечна младост“.   Днес обаче, има нов вид метод от Япония, който обещава гладка, нежна и млада кожа – копринени пашкули, наричан още „тайната на гейшите“. Защо обаче този тренд навлиза все повече сред бюти-гурутата и как да сме сигурни, че сме открили ключа към младостта?  

read more

Освен, че създаваме висококачествени аксесоари, вярваме, че е важно да даваме и повече информация за материите, с които гордо творим! Приятно четене!

read more

Защо да изберем копринена маска за лице?

read more

19 интересни факта за нашия любим плат - коприна!

read more

“Silk does for the body what diamonds do for the hand!” Oscar de la Renta  

read more